Jump to content

Fejfájás? Éjszakai forgolódás? Van megoldás!

2017. 09. 07. 11:50

Az emberek jelentős része rohanó, túlhajszolt, stresszes életmódot folytat. Ennek következtében a szervezet egy idő után megfárad, ilyenkor pedig különféle fizikai és mentális problémák léphetnek fel. Ezek közé tartozik, az alvászavar is. Mit tehetünk ellene?

A problémát fokozhatja, ha alvás előtt, alkoholos italt fogyasztunk, vagy dohányzunk, esetleg a hálószobában nézzük a televíziót, vagy közvetlenül lefekvés előtt, használjuk a számítógépet vagy a mobiltelefont. Ha ezeket a rossz szokásokat hátrahagyjuk, akkor csökkenthetőek az alvásproblémáink. Mindezek mellett, a másik ősi kínai módszer a kiegyensúlyozott alvásért, az akupunktúra, illetve az akupunktúrás pontok nyomása-masszírozása.

Sokak szenvednek álmatlanságtól, forgolódnak éjszakákon keresztül, pedig bárki számára megtanulható ez a remek módszer. Testünk három részén található olyan pont, mely elősegíti a nyugodt alvásunkat. Ilyen pontok találhatóak a lábfejen, az alkarunkon és a talpunkon.

Az LV3 nevű pont, a lábfejünkön található, tegyük hüvelykujjunkat a nagyujj és a mellette lévő ujj területére, csúsztassuk felfelé kétujjnyira a kiálló csont közelében. Lefekvés előtt nyomkodd ezt a pontot 5 percig, a hatás garantált. Nem csak alvásproblémára, de fejfájásra is kiváló a módszer

A P6 pont az alkaron található, háromujjnyira a csukló felett, középen. Ezt a pontot is 5 percig kell nyomni, ezután könnyedén el tudsz majd aludni. Ez a módszer a hányinger, émelygés, gyomorproblémák esetén is kiváló. Végül a talp akupunktúrás pontja a K1 pont. Amely a talp közepén, a lábujjpárnák sarkunk felé eső részénél található. Ezt a pontot 30 másodpercig kell nyomás alatt tartani majd 4-5 perc elteltével még egyszer 30 másodpercig.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)