Jump to content

Ismerd meg Önmagad, a Prananadi segítségével!

2017. 05. 19. 17:00

Napjainkban számtalan pszichés és spirituális öngyógyító módszer ismeretes, melyek segítenek megtalálni a belső egyensúlyt, fejlesztik önismeretünket és önbecsülésünket, valamint testi-lelki problémák esetén is orvosságként szolgálnak. Te hiszel bennük?

Mi az a Prananadi?

Szanszkrit eredetű szóm mely jelentése „életenergia csatorna”. A test csakráira összpontosítva áramoltatja az energiát szervezetünkön keresztül. A prananadi segítségével a test 7 fő csakrája megnyitható, és életenergiával feltölthető. A csakrákon ugyanis „testműködést szabályozó” életerő áramlik keresztül a nadi segítségével. Lényege az energiával történő gyógyítás, mely megoldás a testi-lelki problémákra egyaránt. A prananadi bár vallástól független, nyomokban a tibeti buddhizmus alapjaira épül.

A gyógyulás spirituális, mentális és fizikális síkon egyszerre megy keresztül. A szervezetben található 7 csakrát az életerőt (prana) szállító csatorna (nadi) köti össze.  A prananadi lényege tehát a relaxáció, a belső béke megtalálása, a pszichés és fizikai problémák orvoslása, az önismeret és önelfogadás elősegítése gondolataink, és az energiák segítségével.

Ehhez szükségünk van nyugalomra, belső békére, hitre, és életmódra, mely elősegíti, hogy a nadi útján végig haladhassunk feltöltődésünk és gyógyulásunk érdekében. Ha elérjük a megfelelő meditációs állapotot, ha hittel és energiával sikerül megnyitni a csakráinkat, akkor testünk és lelkünk is megnyugszik. Amennyiben hiszünk ebben a folyamatban, úgy elménkben és testünkben is beindul az öngyógyítás folyamata.

Fontos megjegyezni, hogy ehhez időre van szükség. A prananadi több szintből áll, ezeket csak egymás után tudjuk elsajátítani, a szakértő tanítóktól. Ahhoz, hogy képesek legyünk problémáinkat az energiaáramlás útján megoldani, sok időre van szükség, valamint arra,hogy végigjárjuk a nadi szintjeit.

Problémáid megnehezítik a mindennapokat? Mindig mérlegelj mielőtt cselekvésre szánnád magad, találd meg a helyes utad, a belső választ, mely rávezet arra, hogyan cselekedj, ha sikerül magunkba néznünk, megtudjuk melyik a helyes út. Ha megtaláljuk a probléma forrását, a problémát még csírájában el tudjuk fojtani. Fontos, hogy magunkra koncentráljunk, ne vegyük vállunkra mások terhét, a világ problémáit, ugyanis ezeket nagyon nehezen tudjuk letenni. Nélkülözhetetlen a sikeres mentális és fizikai gyógyuláshoz az elszántság és akaraterő, hiszen ha nem tudjuk mit akarunk, ha nem küzdünk érte, nem tudjuk megvalósítani.

Mint minden ezoterikus gyógymódnak, a nadinak is megvannak az ellenzői, van aki szerint, az energia semmit nem old meg helyettünk, míg mások szentül hisznek a természet, a lélek, vagy épp a gondolat teremtő és gyógyító erejében, az életenergiában, mely ha jól használjuk képességeinket, és hiszünk benne, csodát is tehetnek testünkkel és lelkünkkel.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)