Jump to content

Szeretnéd megőrzini egészséged? Ezek az ételek a segítségedre lesznek!

2017. 04. 27. 20:00

Egészségünk megőrzése nagyon fontos, éppen ezért nem árt odafigyelni arra, hogy miből, mikor, és mennyit fogyasztunk. Az alábbi ételek segítenek megőrizni tested-lelked egészségét.

Fontos a magnéziumban gazdag táplálkozás...

A magnéziumban gazdag táplálkozás nélkülözhetetlen, hiszen a magnézium segíti szervezetünk normál idegműködését, nyugodt alvást biztosít, valamint a vérszegénység ellen is kiváló. A cékla és a csicseriborsó magas B-vitamin és magnéziumtartalmának köszönhetően remek választás a mindennapi étkezések során. Mindezek mellett, a magnéziumban gazdag élelmiszerek csökkentik a vérnyomást, segíthetnek a szívbetegségben és a csontritkulásban szenvedő betegeken. A magnézium segít csökkenteni a terhességgel járó görcsöket, valamint asztmás betegek esetén a rohamok kialakulását. Székrekedés és gyomorpanaszok esetén is megoldást nyújthat.


C-vitamin hatása a szervezetre...

A C-vitamin megtalálható az olyan citrusfélékben, mint a citrom, narancs, grapefruit, valamint bogyós gyümölcsökben és az olyan zöldségekben,mint a paradicsom, paprika, kelvirág, és a burgonya. Ezek fogyasztásával növelhetjük a szervezet izomerejét, izomműködésünket fokozhatjuk, mindezek mellett a c-vitamin elősegíti a kálcium beépülését a szervezetbe, mindezek mellett, jótékony hatással van bőrre, gyorsítja a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását. A c-vitamin erősíti immunrendszerünk működését, növeli a fehérvérsejtek számát, ezáltal testünk ellenállóbbá válik a vírusok és baktériumokkal szemben. A C-vitamin képes felvenni a harcot a rákos sejtekkel is, segít megóvni szervezetünket a káros szabadgyökök ellen. Antiosidáns hatásának köszönhetően vírusok, megfázás, és egyéb fertőzés esetén is remekül fertőtlenít.

Bab, borsó, lencse…

A hüvelyesek kiválóak rák és tüdőbetegségek megelőzésére, magas vitamin és ásványi anyag tartalmuknak köszönhetően óvják az izmokat, megelőzik az érrendszeri betegségek kialakulását. A hüvelyesek fogyasztásával az emésztési problémák és a szervezet gyulladásos megbetegedései is megelőzhetőek. A bennük található magnézium nagy szerepet játszik a szívizom felépítésében,valamint elősegíti a vérkötődést. Fogyasztásuk elősegítheti az izom- és a csontsérüléses betegségek gyógyítását.

Alma étcsokoládéval…

Nem csak finom, de szervezetünk számára igen hasznos ha almát és étcsokoládét fogyasztunk. Az alma káliumtartalma jótékony hatással van szívműködésünkre, az étcsokoládé pedig kiváló antioxidánsként segít megőrizni szív- és érrendszerünket, a különféle betegségektől.Fogyasztásuk gyulladáscsökkentő hatással bír, valamint segít megelőzni a szív- és érrendszeri panaszok, a szívinfarktus és a stroke kialakulásának kockázatát.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép: pixabay.com)