Jump to content

Így orvosold a vérnyomás problémát!

2017. 04. 09. 20:14

Felmérések is igazolják, hogy a magyar lakosság jelentős részének magasabb a vérnyomása  a normálisnál. Ennek okozója lehet az egészségtelen életmód, stressz, rohanás, valamint egyéb esetekben, betegség is állhat a hátterében. Az emberek többsége azonban addig, ameddig nem tapasztal súlyosabb panaszokat nem is foglalkozik vele. Ezzel azonban, csak ártanak egészségüknek...

 A magas vérnyomás komoly károkat okozhat a szervezetünkben, növeli a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát, ezért (is) nagyon fontos a megfelelő kezelése.

Mit tehetünk a megelőzése érdekében?

Az elhízás és a túlsúly gyakori okozója a vérnyomásproblémáknak, éppen ezért ha észleljük,hogy túlsúlytól szenvedünk, igyekezzünk diétával és testmozgással orvosolni a problémát.  Már napi 10 perc mozgás csodákra képes, testünket, lelkünket és egészségünket is helyre teszi. A cukros ételek fogyasztása jelentősen megviseli szervezetünket, valamint megemeli vérnyomásunkat. Éppen ezért, nem árt megnézni a cukortartalmát az ételeknek, mielőtt elfogyasztanánk őket.

A dohányzás és az alkohol szintén problémaforrás, megviseli a szervezetünket, megemeli a vércukorszintet és a vérnyomást. A gyakori dohányzás és alkoholfogyasztás hatására, megnő a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázata, valamint fokozódik az érelmeszesedés kialakulásának a lehetősége. Fontos megjegyezni, hogy napi egy pohár jó minőségű vörösbor elfogyasztása már-már orvosság.

Az étkezésnél célszerű kerülni a zsíros és olajos ételek fogyasztását, ezek ugyanis nem csak a gyomornak megterhelőek, de a szívünkre is rossz hatással vannak.

Együnk sokféle zöldséget és gyümölcsöt, hogy szervezetünk hozzájusson a természetes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz. A csirkehús és a hal fogyasztása mind jótékony hatással vannak egészségünkre. Ha tehetjük a napraforgó olajat száműzzűk konyhából és cseréljük olívaolajra. Az olívaolaj egy kicsit ugyan drágább, de egészségünk megőrzése érdekében ajánlatos.

Ha igyekszel tudatosan megóvni egészséged, és egy kis gondot fordítasz önmagadra, sok betegségtől és problémától kíméled meg lelked és tested egyaránt. Az egészséges szervezet energiaszintje is magasabban van, mint a betegebbé. Ha tested egyensúlyban van, közérzeted is jelentős mértékben javulni fog.

(Forrás: lelkielet.hu l Kép:pixabay.com)