Jump to content

Ilyen leszel 5 év múlva!

2015. 11. 19. 19:00

Charlie Jones, az író mondta: „Öt év múlva ugyanolyan ember leszel, amilyen ma vagy… ezen csak az változtathat, hogy milyen emberek körében forogsz, és milyen könyveket olvasol.” Hogyan válasszunk barátot? Dr. Charles Townsend tanácsai a következők:

1) Keresd azokat, akiknek a hatása segít azzá válni, akinek Isten tervezett. „Vassal formálják a vasat, és egyik ember formálja a másikat” (Példabeszédek 27:17). Kapcsolataink Isten eszközei jellemformálásunkra. Amikor valakinek a társaságában vagy, kérdezd meg magadtól: „Tetszik nekem az, aki olyankor vagyok, amikor ezzel az emberrel vagyok? Nyitottabb vagyok, szeretetteljesebb és őszintébb? Vagy nem tetszik, amilyennek magamat látom?” Olyanokat válassz barátaidul, akik jobb emberré tesznek!

2) Olyan embereket válassz, akik feltöltenek, amikor az élet leszívta energiáidat. Ha kiüresedtél, feltöltődésre van szükséged fizikailag, lelkileg és kapcsolatilag is. Vedd hát körül magad olyan barátokkal, akik meghallgatnak, bátorítanak, akik ott vannak számodra, amikor szükség van rájuk.

3) Olyan emberekkel légy barátságban, akiknek bátran megmutathatod valódi énedet. „Mindig szeret a barát” (Példabeszédek 17:17). A legjobb kapcsolatok azok, ahol tudod, hogy szeretnek, ahol önmagad lehetsz, ahol őszinte lehetsz életed nehézségeit illetően is. Biztonságérzetet adnak azok a barátok, akikkel nyugodtan viselkedhetsz természetesen.

Ne próbálkozz egyedül! Keress barátokat, akkor ők is elindulnak majd feléd!

(Fotó:pexels.com, Forrás:MaiIge)

Csatlakozz a Lelki Élethez a Facebookon!