Jump to content

A félelem hírei

2015. 08. 28. 11:16

A Mexikói-öblöt egy olajfolt szennyezi, ami tönkreteszi a tenger élővilágát és több millió ember megélhetését. Naponta láthatjuk a televízióban élő közvetítésben. Földrengés pusztítja Haitit, 200 000 ember meghal, és a világ legszegényebb emberei maradnak élelem és otthon nélkül.

Egy amerikai születésű terrorista, hazarepül az Al-Kaida kiképzőtáborából, és az alsóneműjébe rejtett bombával megpróbálja elpusztítani nemcsak a repülőgépet, de Detroit nagy részét. A bankárokat, autógyárosokat és kőolaj kereskedőket parlamenti bizottságok kérdezik, de a válasz mindig az, hogy fogalmunk sincs, hogy kerültünk ebben a szörnyű helyzetbe.

A híradások pedig a nap huszonnégy órájában egyre csak érkeznek. A média hírarcai kihasználnak minden pillanatot és szenzációt csinálnak minden eseményből, mert ez növeli nézettségüket, így több reklámot tudnak eladni, és több pénzhez jutnak. Egyes riporterek egyenesen ünnepelt hírességekké lettek.

A félelem eladható! A legnagyobb iparág. Paradox módon mi vagyunk mind a gazdaságilag legfejlettebb, mind a leginkább rettegő generáció a világtörténelemben. Régen a napi adag izgalmat az esti híradóból szerezhettük meg; ma a nap bármely percében kaphatjuk például az okostelefonunkra.

Nem tehetjük meg, hogy homokba dugjuk a fejünk, ha azonban nem válogatjuk meg, hogy mire figyelünk oda, könnyen elveszíthetjük lelki nyugalmunkat.

(Forrás:maiige.hu, Fotó:pezibear/pixabay.com)

Szeretnél hírt kapni a friss cikkekről? Kövess minket a Facebook-on!