Jump to content

10 módszer hogyan javítsunk azonnal életünkön! (II. rész)

2015. 07. 15. 18:00

A legtöbb problémát agyunk okozza. Meglepődsz, de a gondok többsége nem holmi események következményei, nem más emberek cselekedeteiből fakadnak és nem a sikertelenség szüleményei.
Csak azért keletkeznek, mert vannak bizonyos mentális szokásaink és berögződéseink.

Ezeket levetve, hamar rájövünk, hogy az elképzelt probléma csupán agyunk kreatív szüleménye, tehát valójában nem is létezik.
Íme tíz olyan viselkedés forma, melyek felismerése jelentős változást hozhat életünkbe.

5. Ne légy maximalista! Bármennyire is szépen cseng ez a szó, az élet nem csak „fekete és fehér”, és nem „minden vagy semmi”. Nagyon sok esetben az „elegendő” tényleg elegendőt jelent. Ha ideális munkahelyet keresel, valószínű, hogy sosem találsz rá. E mellet az összes többi munkahely rosszabbnak fog tűnni, mint valójában. Ha ideális párkapcsolat után hajtasz, elképzelhető, hogy egész életedben egyedül maradsz. A maximalizmus – mentális betegség, mely megfoszt az élet igazi élvezetétől, mindig olyan dolgok keresésére ösztönöz minket, melyek nem léteznek. 6. Ne általánosíts! Egy-két kudarc messzemenően nem a teljes bukás jele. Ugyanígy, egy győzelem még nem változtat át zsenivé. Egyszeri események – akár rosszak, akár jók, de még kétszer-háromszor bekövetkezett jelenségek sem szolgálhatnak alapul egy tendencia meghatározásához. A dolgok azok, amik valójában, se nem többek, se nem kevesebbek. 7. Ne vedd túlzottan a szívedre! A legtöbb ember, még a legjobb barátaid és kollégáid is – nem gondolnak rád, nem beszélnek rólad és nem törődnek veled az idejük 99%-ban. Munkahelyed egyes dolgozói, de akár a szomszédságban lakó tömeg nem is hallott rólad. Tulajdonképpen, nem is akarnak hallani rólad. Más emberek életének hullámvölgyei, melegsége vagy közömbössége – mindennek gyakorlatilag semmi köze a te életedhez. Az ő színlelésük csak még jobban azt érezteti veled, hogy mennyire szerencsétlen vagy, erre pedig semmi szükség. 8. Ne higgy az érzelmeidnek! Amit érzel, nem mindig helyes mértékadója annak, mi is történik valójában. Csak azért, mert így érzel, nem biztos, hogy igaz is. Sokszor a fáradtság, éhség, ingerültség vagy akár egy nátha is lehet az érzelem forrása. Jól érzed magad vagy nem – teljesen mindegy, a jövő nem ettől függ. Az érzelmek lehetnek őszinték, de ők maguk nem az igazság. 9. Ne légy közömbös! Gyakorold az optimista szemléletet. Ha a rossz dolgokat várod az életben – előbb-utóbb meg is találod. A negatív beállítottság olyan, mintha egy koszos szemüvegen keresztül tekintenél a világra. Csak a hiányosságokat veszed észre, minden egyebet pedig figyelmen kívül hagysz. Elképesztő, hogy milyen könnyű meglátni nem létező dolgokat, ha az ember igazán keres. És az csak természetes, hogy ha a pozitív dolgokat kezded keresni, akkor meg is találod őket. 10. Ne élj a múltban! Ez a legfontosabb tanács – felejts el mindent és élj tovább. A világ legtöbb haragja, csalódása, szerencsétlensége és kétségbeesése olyan emberektől származik, akik kapaszkodnak a múlt sérelmeibe és problémáiba. Minél többet agyalsz a múlt dolgain, annál nagyobb méreteket öltenek és annál rosszabbul fogod magad érezni. Ne küzdj a rosszal. Felejtsd el és élj tovább. Ha ezt megteszed, megfosztod őt attól a képességétől, hogy fájdalmat okozzon neked. (Forrás: internet, ismeretlen szerző, Fotó: freedigitalphotos.net,Young_Blond_Woman_With_Her_Dog_by_radnatt )

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!