Jump to content

Így dolgozz a nagy melegben! 5 praktika

2015. 06. 30. 14:41

Valahogy délutánra már épp csak piheg egy irodai dolgozó ebben a nagy melegben. Ha nincs energia, nehéz koncentrálni a bonyolultabb feladatokra. Mit tehetsz, hogy jobban bírd a strapát, s ne fogjanak ki rajtad a feladatok?

1. A sürgős munka legyen az első helyen! Ne halogass!

Légkondi ide, vagy oda, a nyári meleg főként délután tikkasztó, ezért a legfontosabb feladatokat vedd előre még reggel, s a délelőtt folyamán! Így délutánra már könnyebb feladataid lesznek, s ezek kevesebb energiát vonnak majd el Tőled. Ha nem akarsz magaddal kitolni, a telefonálásokat, és az e-mailek megválaszolását is előre veszed a sorban. A határidők, és az elvégzendő feladatok áttekintése is ekkorra essék.

2. Egy ventilátor, és Te

Ha nincs légkondi, szerezz be egy asztali ventillátort, s meglásd, a munkaidőd is jobban telik majd a huzatosabb levegőben.

3. Tessék inni!

A meleg, párás napokon sokkal több vízre van szüksége a szervezetednek, mint egyébként, ezért növeld a mennyiséget. Ha unod a sima vizet, ihatsz friss gyümölccsel megbolondítottat is. A lényeg, hogy mindig legyen a kezed ügyében egy kis hűs frissítő. A kávéivást érdemes elhagyni, hiszen vízhajtó hatású.

4. Egy kis séta mindenek előtt

Tarts néha szünetet, menj ki az erkélyre, ha van, ebédszünetben menj el egy kicsit sétálni, de legalább az irodában állj fel néha, s sétálj egy kicsit. Meglátod, egy kis mozgás, esetleg egy rövid irodai torna, és máris jobban fog menni a munka szekere!

5. El a kezekkel a nehéz ételektől!

A nyári forróságban fontos, hogy csak könnyen emészthető ételeket fogyassz, s ne zsíros ételekkel tömd magad.

(Forrás: AOL, Fotó:www.theincometaxschool.com)