Jump to content

Óvintézkedés a gyermekrablók ellen

2015. 05. 05. 16:49

6 fontos szabály, melyet minden szülőnek ismernie kell! A Te gyerekedet el tudná csalni egy barátságos idegen? Képzeld el, hogy ülsz a játszótéren, és egyszer csak azt látod, hogy a gyermeked kézen fogva hagyja el a játszóteret egy kutyás férfival, anélkül, hogy szólt volna Neked. Ebben az amerikai kísérletben pontosan ezt történt. Nézd csak!

A beavatott anyukák teljesen biztosak voltak benne, hogy az ő gyerekük nem fog elmenni a férfival, így volt riadalom, amikor a gyerkőcök mégis megtették. A kíváncsiság hajtotta őket, a férfi azt ígérte, megmutatja nekik a többi kutyusát. A férfi csak annyit tesz, hogy megkérdezi, a gyermek szereti-e a kiskutyákat, hagyja, hogy megsimogassa az állatot, és máris megnyerte a bizalmát.

Hogyan taníthatod meg a gyermeknek, hogy ne menjen el sehova, senkivel az engedélyed nélkül?

  1. A legkisebbek még nem gyanakodnak a jó megjelenésű, kedves, barátságos férfiakra, és nőkre, hiszen ősbizalmuk birtokában a gonosz szerintük csúnya, agresszív, és férfi, akitől félnek. Avasd be őket, hogy ez nem így van!
  2. Tanítsd meg nekik, hogy nem minden felnőttnek kell engedelmeskedni, tanítsd meg őket a nemet mondásra, arra, hogy idegennel ne álljanak szóba az utcán, pláne ne hagyják, hogy hozzájuk érjen.
  3. Taníts meg nekik egy jelszót (ami lehet mozdulat, szó, kifejezés), amit megkérdezhetnek az idegentől, s ha ezt nem hallják, azonnal kiabáljanak, sikítsanak segítségért, és fussanak egy biztonságos helyre.
  4. Jó, ha tudják, hogy az egyenruhás emberekben mindig bízhatnak. Akár egy boltba, étterembe, házba is beszaladhatnak, ahol keressék az eladót, a portást, a lakókat, bárkit, aki tud segíteni.
  5. Fontos, hogy ismerjék a bűnmegelőzési szabályokat. 6. Gyakori, hogy oktatási intézmény körül gyanús személy mászkál, ilyenkor értesítsék az intézmény vezetőségét, pedagógusait, hívják a 107-et, vagy a 112-t!

(Forrás, Fotó :youtube.com / police.hu) Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!