Jump to content

5 étvágybűvölő tipp

2015. 04. 08. 09:57

Ha a gyermeked elkezd húzódozni olyan ételektől, amiket régebben szeretett, vagy sehogyan sem tudod rábeszélni, hogy egyen meg egy főzeléket, próbáld ki az alábbi, érdeklődését felkeltő trükköket!

1. Vicces névadási procedúra

A gyerekek a konyhában is imádnak játszani! Adjatok együtt vicces neveket az általa nem kedvelt, ám a szervezete számára fontos ételeknek! Készíthettek hozzá rajzokat is, például zöldségtestű babákat. Garantáltan felkelted majd az érdeklődését!

2. Főzőcskézzetek együtt!

Számára is érdekes, ha látja, hogyan lesz a nyers zöldségből finom főzelék. Daraboljátok együtt a zöldségeket, s közben játékos módon magyarázd el neki, milyen tulajdonságaik vannak, hogyan lehet őket elkészíteni. Kérdezd meg tőle, hogyan szeretné fogyasztani, s először járj a kedvében, készítsd el úgy az ételt!

3. Játssz a színekkel!

A főzelékek tetejét díszítsd figurákkal, arcokkal, sapkával. Petrezselyemből, paradicsomból, feketeborsból, tojásból, uborkából igazi mesterművek készülhetnek!

4. A változatosság gyönyörködtet!

Variáld az egyes gyümölcsöket, készíts belőle gyümölcspépet, turmixot, s a végeredményt díszítsd fel!

5. Versre, mesére fel!

Sződd mesébe, versbe, rímbe, mondókába, dalba a 'nemszeretem' zöldségek nevét! Ha a gyermek vevő a kezdeményezésedre, meglásd, hamarosan jobb véleménnyel lesz néhány zöldségfajtáról!

Ha a fenti ötletek nem vezetneke redményre, beszélgess el vele, hogy miért nem eszik egyes ételfajtákból. Lehet, hogy hallott róla egy rémhírt az ovban? Esetleg rossz élmény fűzi hozzá (pl. gyomorrontás, hányás)? Lehet, hogy valóban nem ízlik neki?

(Forrás:lelkielet.hu / Fotó:www.huffingtonpost.com,www.deerhurstnursery.com)

Szeretnél követni minket a Facebook-on? Kattints ide, és lájkold az oldalt!